Gayrimenkul Sektörü Mobil Girişimleri

Tüm Dünya ve dolayısıyla ülkemiz bir girişim atılımının içerisinde. Web alanında ki gelişmeler daha cüzi miktarlar ile iş fikirlerini hayata geçirme olanağı sunması sayesinde girişimlerin web ortamında çıkışına sebep oluyor. Klasik ticaret girişimi bile olsa web ortamında var olmak ve bir dijital pazarlama kültürü oluşturmakta zaruret içeriyor.

Girişim yönünden gayrimenkul sektörü maalesef biraz ağır ilerliyor. Büyük konut projelerine imza atan inşaat firmalarının bile dijital pazarlama kültüründen yoksun olduğunu göz önüne alırsak gayrimenkul sektörüne yönelik inovatif girişimlerin yok denecek kadar az olması da pek yadırganmaz sanırım.

Her ne kadar gayrimenkul sektöründe farklı girişimlerin az olmasından bahsetmiş olsam da biri ülkemizde biri ise USA da olmak üzere iki  girişimden bahsetmek istiyorum.

  1. Metrekare.com

Gayrimenkul pazarlama aktivitilerinin gerek inşaat firmaları nezdinde gerekse emlak ofisleri nezdinde çok profesyonel olduğu söylenemez. Özellikle kayıtsız emlak ofisi ve emlak danışmanı sorunlarının var olduğu sektörde yetkin personel eksikliği söz konusu. Bu sebepler gayrimenkul alıcısının da emlak ofislerine ve emlak ilan sitelerindeki ilanlara güven sorunu yaratıyor.

Tam da bu aşamada bir girişim dikkat çekiyor. Metrekare.com. Kullanıcıların diğer emlak sitelerinde bulamayacakları; fiyat karşılaştırmaları ve bölgelerin çevre, ulaşım gibi özellikleriyle ilgili ayrıntılara da yer veren Metrekare.com, kullanımı oldukça pratik web ve mobil uygulamalar sunuyor. Web sitesi ile senkronize çalışan Android ve İPhone uygulamalar sayesinde, kullanıcı çevredeki evleri ve emlak ofislerini görebilmenin yanında cep telefonundan ilan eklenebiliyor ve uygun evlerden anında haber alınabiliyor.

  • Homesnap.com

Bir diğer girişim ise Amerki’da hayat bulan Mobil uygulama olan Homesnap.com. Homesnap adlı uygulama sayesinde kullanıcılar sadece fotoğraf çekerek bir evin oda sayısından, gerçek değerine kadar tüm bilgilerine ulaşabiliyorlar.

Homesnap adlı uygulama ile veri tabanına yüklenen fotoğraflar ABD’de bulunan 90 milyon konutla karşılaştırılıyor. Eğer fotoğrafı çekilen mülk o an için satışta değilse; evin fiyatı belirlenirken mülkiyet vergisi kayıtları, bölgenin nüfus yoğunluğu, konutun ipotek değeri ve aynı bölgede satışta olan bir başka evin fiyatı gibi verilerden yararlanılıyor. Eğer ev satışta ise yine aynı verilerden yararlanılarak ev sahibinin istediği fiyat ile karşılaştırılması sağlanıyor. Fotoğrafı çekilen evin sadece ücreti değil; aynı zamanda kaç odası olduğu, yakınındaki diğer konutlar ve etrafındaki okullar da uygulama üzerinden görülebiliyor.

Kısacası uygulama sayesinde ev alıcıları tarafından çekilen bir fotoğraf ile bütün bilgilerine ulaşılabiliyor. Tabi böyle bir girişimin hayata geçebilmesi için sağlıklı bir şehir plancılığı ve belediyeciliğin gerekli olduğunu düşünüyorum. Kısa zaman içerisinde ülkemizde hayat bulması zor bir girişim bana göre.

More From Author

İnşaat Firmalarının 5 Pazarlama Hatası

Emlak Ofisleri İçin Markalaşma

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir